Güncel Haberler

En Ucuz Uçak Bileti Almanın Yolları Nelerdir

 Seyahat etmek artık pahalı olmak zorunda değil. Tam zamanlı bir seyahat yazarı ve blogger olarak gezi maliyetimi düşürebiliyorum. Günümüzde internet çağının getirdiği fırsatlarla seyahat etmenin püf noktalarını keşfetmek daha kolay.



“En uygun bileti nasıl bulurum?”, “En ucuz uçak bileti hangi sitede?” ve benzer soruları sık sık alıyorum. Daha önce de en ucuz uçak bileti almanın püf noktalarını farklı anlatımlarla defalarca paylaştım. Bu püf noktalar anlaşılması öyle zor şeyler değil. Hepimizin kolaylıkla uygulayabileceği ve bizim seyahat masraflarımızı hafifletecek oldukça basit bilgiler bunlar. Eğer seyahat masraflarını kısmak istiyorsanız bu bilgileri dikkatlice okuyun ve bir kenara not edin. En iyisi bu bilgileri kullanarak alışkanlık edinin.

En Ucuz Uçak Bileti Almanın Yolları
Birçok online uçak bileti karşılaştırma sitesinin zaman zaman yayınladığı araştırma verilerine göre uygun fiyata uçak bileti almanın en önemli kuralı bileti uygun zamanda almak. Her ne kadar millet olarak son dakika karar vermeyi seviyor olsak da, erken arşatırmalar sayesinde, yakalayabileceğimiz fırsatlar nedeniyle, uçak biletlerinde tasarruf etmemiz gayet mümkün.

Bazı online bilet satış sitelerinin sağladığı aylık fiyat görünümü en ucuz biletin hangi gün olduğunu görme fırsatı sunuyor. Yine bazı online bilet satış sitelerinde ‘fiyat uyarısı’ denen bir sekme bulunuyor. Buradan rotanızı ayarlayarak en uygun fiyatlar olduğunda, bu bilginin bize e-posta ile ulaşmasını sağlıyorlar.

 instagramdan takip edin @yoldaolmak

Uygun bilet bulabilmek için bir diğer kuralı ise, gidiş-dönüş uçuşlarda değişik havayollarının kullanmak. Haftaya olan İzmir-İstanbul uçuşumu Atlas Global olarak gidiş, SunExpress ile dönüş şeklinde bana sunan en ucuz uçak bileti alternatifini tercih ettim. Skyscanner’ın seyahat arama motoru ile tüm havayollarının uçak bileti fiyatlarını görüp, karşılaştırabiliyor ve bilgileri bize sunuyor. Tek bir platformdan sunulan seçeneklerle paradan tasarruf ettiğimizi sağladıkları gibi zamandan da tasarruf etmemizi sağlıyorlar.

Güncel fiyatlardan ve seyahat fikirlerinden haberdar olmanın en kolay yolu, havayolu firmaları ve seyahat bloglarının e-bültenlerine kaydolmak. Bu sayede en ucuz uçak bileti fiyatları ve özel indirim kampanyaları  adresimize gönderilebiliyor. Skyscanner’ın e-bülteni size seyahat dünyasından haberler verirken, aynı zamanda da bir dahaki maceranız için ilham olabilecek yazıları da paylaşıyorlar.

Son olarak, uçak bileti alırken sabah erken saatleri veya akşam geç uçuşları seçmek size daha uygun fiyatları sağlayacağını bilin. Bu saatler her zaman en uygun fiyatlı uçuşların olduğu saatler olduğundan bunu dikkate alın. Sadece farklı günler için değil, farklı saatlerde olan uçuşları da karşılaştırmadan uçak bileti almaya karar vermeyin derim. Kolayca kullanılabilen Skyscanner web sitesi veya akıllı telefon uygulaması, bir seyahat arama motoru olarak bize uçak bileti fiyatlarını ay, gün ve saati kolayca değiştirebileceğiniz seçenekler de sunuyor.

Son dakikacı olmayın, erken araştırmaya başlayın ve biletinizi erken alın, kampanyaları takip edin seyahatinizi daha ucuza getirin. Benim için önemli olan seyahat planlarınızı kolaylaştırmak ve uygun fiyata bilet bulabilmeniz için seçenekler sunmak.

Seyahat etmek bir lüks değil, bir ihtiyaç bana göre. Seyahat etmek, şimdiye kadar hayalini kurduğunuz yerleri görmenizi sağlar; insanı daha alçak gönüllü yapar; perspektif kazandırır, dünyanın ne kadar küçük olduğunu gösterir Türkiye’den dünyaya açılan kapıyı kolayca aralamanız için yapabileceğiniz birçok şey var.
yolda olmak