Güncel Haberler

Gezerek Para Kazanma Yolları

Birçok insan tüm vaktini dünyayı gezerek geçirmek ister. Fakat bu pahalı görünen ve ulaşılamaz bir şeydir çoğu zaman. Neyse ki gezmeyi ucuz hale getiren, hatta alışılmışın dışında düşünülüp çok çalışıldığında kârlı hale getiren yolları var.




Tur Rehberliği 
Gezerek para kazanma serüveninizde karşınıza çıkacak ilk meslek tabi ki de tur rehberliği olacak. Bu meslek için bir dil bilmeniz yeterli. Gideceğiniz yerleri daha önce görmemiş olsanız bile tur düzenleyen şirketlere başvuru yaparak gezilerde rehberlik yapabilirsiniz.

Blog Yazarlığı
Para kazanma yolları içerisinde bulunan blog yazarlığı ya da kitap yazarlığı gezmeyi sevenler için ideal bir kazanç yöntemi. İnternetin olduğu yerlerde gezdiğiniz her yeri bloğunuzda resimleri ile paylaşabilir ve takipçilerinize sağlam bilgiler verirseniz bir süre sonra bloğunuzdan tahmin edemeyeceğiniz kadar kazanç sağlayabilirsiniz.

Hotel Değil Hostel!
En ucuz konaklama türlerinden olan hostellerde 9 TL gibi uygun bir fiyata konaklayabileceğiniz gibi buralarda çalışarak kazançta elde edebilirsiniz. Hatta gittiğiniz şehirlerde birkaç ay kalacaksanız hostel türü bir yerde kalarak bu şehre özel birkaç yerde çalışabilir, insanların yaşayışları hakkında bilgi sahibi olabilir ve bol bol gezebilirsiniz.

Gezerken Pazarlamacı Olun!
Gezerek para kazanma yollarından biri de pazarlamacı yönünüzü kullanmaktır. Seyahat ettiğiniz ülkelerden ve ya şehirlerden değerli gördüğünüz ve uygun fiyatlı olduğunu düşündüğünüz birkaç malzeme alın ve bunları gezerken farklı insanlara anlatarak satışını yapın.

Fotoğraf Çekin Satın!
Günümüzde telif hakkından dolayı her fotoğraf kullanılamıyor. Bu nedenle kişilerin internet adreslerine eklemek için yeni fotoğraflar çekmesi gerekiyor. Ancak siz gezdiğiniz yerlerde çekeceğiniz fotoğraflar ile harika görüntüler yakalayabilir ve satışını yapabilirsiniz.

Host Ya Da Hostes!
Gezmekten hoşlanıyor ancak parasızlıktan da yakınıyorsanız farklı ülkelerde gezerken host ve ya hosteslik yapabilirsiniz. Bunun için gideceğiniz yerlere sizi götürecek olan otobüsler, uçaklar ve trenler ideal olacaktır. Ayrıca tren gibi bir seyahat aracında alacağınız paket paket yiyeceği de üzerine biraz kar koyarak satabilirsiniz.

Dönemlik İşlerde Çalışmak
Yoğun sezonlarda popüler turistik yerler geçici işlerde çalışacak insanlara ihtiyaç duyarlar. Eğer geniş bir süre boyunca kalmak istediğiniz bir yer varsa (bir kayak merkezi veya sahil kasabası gibi) orada sezonluk iş edinebilirsiniz. Çalışmadığınız vakitlerde etrafı gezme fırsatınız olur ve maaşınızın bir parçası olarak da bedava oda veya pansiyon sahibi olabilirsiniz. Yoğun sezon konaklama fiyatlarını göz önünde bulundurduğunuz da bu iş iyi bir anlaşma olabilir.


İngilizce Öğretmeyi Deneyebilirsiniz
Yurt dışında İngilizce öğreterek para kazanabilirsiniz. Ana dili İngilizce olan kişiler Asya, Latin Amerika, Afrika ve Orta Doğu’da çok talep görüyor. Öğretme sertifikanızın ya da tecrübenizin olmasına gerek yok ama herhangi bir bölümden lisans diplomanızın ve bir ayda elde edebileceğiniz bir TESOL, TEFL ya da CELTA sertifikanızın olması gerekiyor. Bu sayede İngilizce öğreterek seyahatinizi fonlayabilirsiniz.

Instagram Fenomeni Olmak
Instagram, takipçi sayısını arttırıp daha geniş kitleye ulaşmak isteyenlerin baskını altında. Eğer siz de takipçi sayınızı belirli bir sayıya  ulaştırabilecek başarılı kişilerdenseniz ciddi bir gelir elde etme imkanınız var demektir.Instagram fenomenleri Jack Morris ve Lauren Bullen gittikçe artan 3 milyondan fazla takipçileri ve başarılı seyahat bloglarıyla 6 basamaklı bir gelire sahipler. Morris sadece bir fotoğraftan 9.000 $ kazanabilirken, Bullen 7,500 $ kazanabiliyormuş.

Airbnb ile odanızı/evinizi kiraya verin
İlla Airbnb üzerinden yapmanız şart değil tabii ki nasıl isterseniz öyle yapın ancak ödeme güvencesi ve kullanım kolaylığı açısından bunu önerdim. Tabii ki evi/odayı kiraya vermek herkesin tercih edebileceğin bir durum değil ancak maddi gelir açısından en yüksek ve en zahmetsiz gelir bu şekilde olacaktır. Odadan aldığınız kirayı bir köşeye koyun ve seyahatiniz için sermaye oluştursun. 1000TL’ye 2+1 ev kiralayıp günlüğü 50TL’den odayı kiralayan birçok arkadaşım var, bu rakamlar tabi şehirden şehre değişir ancak olayı anladınız siz.

Kira kontratına göre böyle bir şey yasal değil tabii ki ama günümüz ekonomisinde her ay gününde ödenen bir kira olduğu sürece hiçbir ev sahibinin buna ses çıkaracağını sanmıyorum. Siz seyahat ederken evinizi kirada otursanız dahi buradan günlük kiraya verebilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan her daim eve müşteri çıktığında anahtarı getirip müşteri çıkınca da teslim alacak birisi. Aileden biri olur, arkadaş olur ya da ufak bir anahtar teslim etme ücreti karşılığı anlaşacağınız birisi olur, o tarafı size kalmış.

Çeviri Yapmak
Benim tavsiyem İngilizceyi çok hızlı bir şekilde öğrenin yiyip yutun ve yanına ikinci bir dil de koyun. Japonca olur, Arapça olur, Çince olur. Özellikle bu dilleri tavsiye ediyorum çünkü en fazla para eden diller bunlar. İngilizcede sayfa başına 10TL alıyorsanız Japonca için 40TL alırsınız. Ayrıca öğrendiğiniz dil yanınıza kar kalır ve Japonya’da belki bir iş bile bulabilirsiniz. Diyeceğim o ki mutlaka dil öğrenin! Her şekilde size bir para kapısı açacaktır.